Notikumi Latvijā

Natālijas Arhipovas un Lorāna Nauri vokālais vakars - liveriga.com
Koncertcikls „Natālijas Arhipovas vokālie vakari” veltīts Eiropas un Krievijas kultūrsaitēm un savstarpējām ietekmēm 19.–20. gadsimta gaitā. Šie muzikālie vakari ļauj atdzimt 19. gadsimta augstākās sabiedrības salonu atmosfērai un izsmalcinātībai, kad visu vidū bija daudzas tālaika vokālās zvaigznes, kas ar prieku uzstājās šim cienītāju lokam.

K. F. Em. Baha 300 gadu jubilejas koncerts - liveriga.com
Šogad visa pasaules muzikālā sabiedrība atzīmē šo lielo jubileju, un Baha festivāls ar šiem koncertiem atklāj Rudens ciklu. Seši lieliski pianisti sniegs ieskatu K. F. Em. Baha taustiņinstrumentu skaņdarbu daiļradē, atskaņojot viņa sonātes, rondo un fantāzijas.

“Capella Cracoviensis” koncerts - liveriga.com
“Capella Cracoviensis” (Krakovas kapela) ir kamerkoris un orķestris, kurš muzicē ar baroka laika instrumentiem. Koncerta programmā – 18.gs. Austrijas un Polijas komponistu mūzika.

Baroka vijoles un lautas duets - liveriga.com
Lidevijas van der Vortas (baroka vijole) un Freda Džeikobsa (lauta, teorba) duets radies, lai atspoguļotu brīnišķīgās melodijas un savdabīgo improvizācijas stilu, kas bija raksturīgs 17.gs. komponistu daiļradei. Šī koncerta programmā – 17.gs. itāļu un austriešu komponistu mūzika.

Mendelszona “Elija” - liveriga.com
Patiesa dievbijīguma izpausme vai sentimentāls kičs? Oratorija vai gandrīz opera? Iedvesmojies no Baha un Hendeļa, Mendelszons Birmingemas festivālam sacer apjomīgu vokālinstrumentālu opusu “Elija”, kas kļūst par viņa radošā mūža vainagojumu.

Dzejnieks un nāra - liveriga.com
Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris ar Valsts Akadēmisko kori “Latvija” un apburošajiem solistiem Jolantu Strikaiti un tenoru Daumantu Kalniņu atskaņos latviešu dižgaru Imanta Kalniņa un Imanta Ziedoņa oratoriju “Dzejnieks un nāra”, kā arī Sezāra Franka vērienīgo un monolīto simfoniju re minorā.

LNSO, Šopēns un Polija - liveriga.com
Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, sadarbojoties ar krievu virtuozo pianistu Antonu Ļahovski, pievēršas poļu komponistu daiļradei. Pie diriģenta pults – Modests Pitrens.

Reinis Zariņš. Mākoņi. Čaikovskis - liveriga.com
Starptautiski pazīstamais pianists Reinis Zariņš kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri diriģenta Andra Pogas vadībā atskaņos P. Čaikovska 4.simfoniju, A. Skrjabina koncertu klavierēm un orķestrim, kā arī latviešu komponista Ē. Ešenvalda skaņdarbu “Mākoņi”.

Bēthovena 5.simfonija - liveriga.com
Viduslaiku meistardziedoņu prasmes bija tik izcilas, ka viņu dziesmu atbalsis vēl ilgi skanēja dzejas un mūzikas meistardarbos, – arī Riharda Vāgnera vienīgajā komiskajā operā “Nirnbergas meistardziedoņi”. Tās uvertīrai Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra izpildījumā varēsiet līdztekus dzirdēt arī Makša Bruha lielisko koncertu vijolei un orķestrim un Ludviga van Bēthovena 5.simfoniju, kas vētraini izpūš cilvēka dvēseli jaunām rītausmām.

David Guetta sološovs - liveriga.com
Mūsdienu elektroniskās mūzikas ikona, mākslinieks, kas pierādīja, ka dīdžeja uzstāšanās var sapulcināt desmitiem tūkstošu sajūsminātu skatītāju arēnās un stadionos visā pasaulē, Rīgā ieradīsies ar pavisam jaunu gaismu, skaņas un pirotehnikas šovu, kas ir priekšvēstnesis viņa topošajam, nu jau sestajam, studijas albumam.